vineri, octombrie 8

Opera bucuresteana deschide stagiunea cu „Turandot”

Opera Naţională Bucureşti a programat pentru deschiderea stagiunii 2010 – 2011 spectacolul cu opera „Turandot", de Giacomo Puccini. Spectacolul va avea loc sambata, 9 octombrie, de la ora 18.30, prilej cu care publicul ii va putea asculta alături de solişti ONB şi pe cei doi invitaţi speciali: soprana de origine bulgară Mariana Zvetkova (Turandot) şi tenorul Daniel Magdal (Calaf). Concertul – spectacol va fi condus de dirijorul Tiberiu Soare.

Duminică, 10 octombrie, este rândul copiilor să se bucure de frumuseţea teatrului liric deoarece, de la ora 11.00, este programat spectacolul de operă „Motanul încălţat”. Cu acest prilej, artiştii ONB vor da viaţă pe scenă celebrei poveşti a lui Charles Perrault, reprezentaţia fiind condusă de la pupitrul dirijoral chiar de compozitor, maestrul Cornel Trăilescu.

Compania de Balet deschide stagiunea 2010 – 2011 cu reprezentaţia „Seară Balanchine”, cea mai recentă Premieră Naţională a ONB. Astfel, duminică, 10 octombrie, de la ora 18.30, soliştii, împreună cu ansamblul de balet vor oferi publicului un regal interpretativ, în coregrafia marelui creator George Balanchine. Spectacolul este structurat în două părţi. Prima dintre ele, intitulată „Fuga. Marea fugă”, îi aparţine coregrafului Ioan Tugearu, în timp ce a doua parte prezintă două lucrări ale lui George Balanchine, puse în scenă de maestrul repetitor Paul Joseph Boos (George Balanchine Trust – New York): „Vals fantezie” pe muzica lui M. I. Glinka şi „Serenada”, pe muzica lui P.I. Ceaikovski. În acest spectacol vor debuta în rolurile solistice principale Vlad Mărculescu („Fuga.Marea Fugă”)şi Bogdan Cănilă („Vals Fantezie”).

„Vals fantezie” şi „Serenada” sunt prezentate în acord cu The George Balanchine Trust şi au fost realizate în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine® şi Tehnica Balanchine®, stabilite şi furnizate de către Trust. Pe lângă debuturile mai sus anunţate, în spectacolul „Giselle” din data de 17 octombrie, tânărul balerin Valentin Stoica va interpreta pentru prima dată pe scena ONB rolul Albert, una dintre cele mai dificile creaţii coregrafice.

Vă aşteptăm cu drag la Opera Naţională Bucureşti, la deschiderea stagiunii 2010 – 2011!

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, zilnic, între orele 10.00 – 13.00 şi 14.00 – 19.00 (Nu se pot face rezervări. Plata se poate face numai în numerar) sau online la adresa www.bilet.ro, informeaza ONB.

Participa la concursul de pe pagina de Facebook a SmartWoman.ro si poti castiga 2 bilete la spectacolul din deschiderea stagiunii.

Hotnews

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire