vineri, februarie 18

GEORGE ENESCU -130-



14 Martie - Bucuresti 
15 Martie - Ploiesti 
16 Martie - Bacau
17 Martie - Iasi
Bilete in curand
Mihai Marica, violoncelist
 
 
Violoncelist roman, Mihai Marica datoreaza formarea sa profesionala maestrilor Gabriela Todor de la Liceul de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca si Marin Cazacu de la Academia Nationala din bucuresti (1990- 2001), si totodata lui Aldo Parisot de la Scoala de Muzica de la Universitea Yale (2001 – 2008).
 
In ciuda varstei fragede, a primit numeroase premii de recunoastere: Premiul I la Concursul International J.F. Dotzauer (Germania, 1997), Premiul I la Concursul International de Coarde Irving M. Klein si Premiul “Allen R. Weiss Memorial” pentru cea mai buna executie a unei piese obligatorii (California, 2005). Lista continua cu Premiul I si Premiul Publicului la Concursul International “Dr. Luis Sigal” (Cile, 2006) si diverse multe alte recunoasteri la Charlottle White’s Salon de Virtuosi (New York, 2006), programul Gheens Great Expectations (Kentucky, 2006, 2007), “Premiul Dean” la Scoala de Muzica Yale (Connecticut, 2008).
 
Activitatea sa concertistica este intotdeauna foarte intensa. In cadrul unor ansambluri camerale Mihai a evoluat pentru postul de Radio National Roman si BBC Radio 3, la Carnegie Hall’s Weill Recital Hall (New York), Semanas Musicales de Frutillar (Cile), Laguna Beach Chamber Music Festival (California), Banff Centre for the Arts (Canada), Great Mountains Music Festival (Korea), San Miguel de Allende Festival (Messico), Gerhart Chamber Music Festival (Alabama).
 
De asemenea, a fost invitat de mai multe ori in calitate de solist, evoluand alaturi de orchestre precum State Hermitage Orchestra din Saa Pietroburgo, New Britain Symphony, Louisville Orchestra, Waterbury Symphony, Chun-Cheon Orchestra, Santa Cruz Symphony, Daejeon Philarmonic, Xalapa Symphony, Chilean National Orchersta, New Haven 

Restul aici

Etichete:

1 comentarii:

La 18 februarie 2011 la 19:02 , Anonymous Florin a spus...

Mama mea facea colectie, insa de DISCURI, de alea de pick-ul ( nici macar nu stiu daca am scris bine :D ) Stii tu de care :D

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire