luni, noiembrie 8

Tanara soprana Tina Munteanu a castigat Trofeul "Ion Dacian"


Cea de-a doua editie a Trofeului "Ion Dacian", concurs de interpretare centrat pe repertoriul de opereta, musical si melodii din filme, a avut loc vineri seara, in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa".

In fata unei sali pline si entuziaste au evoluat peste 30 de concurenti, cu o pregatire diversa: studenti, masteranzi si doctoranzi de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, absolventi de actorie, solisti de muzica usoara, studenti la alte facultati decat cele cu profil artistic, elevi etc, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Dupa circa 150 de minute de competitie palpitanta, juriul, prezidat de prof.univ.dr. Mihai Cosma de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti (co-organizator al evenimentului, alaturi de Teatrul National de Opereta)  si avandu-i ca membri pe Ionel Pantea, Mihai Bisericanu, Costin Popa si Oltea Serban-Parau, a stabilit clasamentul final, mediile concurentilor reprezentand o combinatie dintre notele specialistilor si notele publicului.


Castigatoarea Trofeului "Ion Dacian" (care a primit un premiu in valoare neta de 1.000 de euro) este soprana Tina Munteanu, binecunoscuta prezenta pe scena Operetei (Sylvia, Paris Mon Amour, Liliacul) dar si pe scena Operei Nationale bucurestene (Boema, Evgheni Oneghin, Celan), laureata a Concursului National al Liedului Romanesc.

In varsta de 24 de ani, Tina Munteanu a obtinut nota 10 din partea publicului si unanimitatea aprecierilor juriului pentru performanta vocala, actoriceasca si coregrafica demonstrata in interpretarea Csardas-ului Sylviei din opereta omonima de Emmerich Kalman.

Au mai fost recompensati de catre juriu soprana de coloratura Veronica Anusca (Premiul National Teatrului de Opereta), soprana Ana Cebotari (Premiul Radio Romania Cultural), contratenorul Vladimir Catana (Premiul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti), actorul Adrian Nour (Premiul pentru cea mai buna performanta coregrafica) si eleva Aida-Catalina Paval-Olaru (Premiul Tineretii, pentru cea mai buna performanta a unui concurent sub 21 de ani).

La final, presedintele juriului, Mihai Cosma, a declarat ca "Misiunea de a alege un singur castigator nu a fost deloc usoara, tinand cont de nivelul ridicat al competitiei, de diversitatea repertoriala si de varietatea mijloacelor de exprimare scenica alese de concurenti. Desi primii 10 clasati au fost separati de zecimi si sutimi de punct, victoria Tinei Munteanu este de netagaduit, tanara soprana demonstrand calitatile unei artiste complete, cu sarm, cu stapanire de sine si cu o impresionanta evolutie muzicala si scenica".

Hotnews.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire