miercuri, octombrie 6

TUDOR GHEORGHE - Cavalerii felinarelor tarzii PREMIERA12 Octombrie 2010 - Sala Palatului, ora 19:00

Bilete in vanzare

Spectacol sustinut in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti

Tudor Gheorghe : Craiova tot ce-i romanesc :

Spectacol sustinut in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti

Prin intermediul acestui eveniment, maestrul Tudor Gheorghe va darui publicului un regal muzical ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol.

Concertul constituie de fapt o continuare a perioadei muzicale interbelice, unic pusa in valoare de catre acesti doi “cavaleri” care au adus cinste muzicii autohtone din vremea respectiva. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simtamant in mod special pieselor lui Zavaidoc prin arcusul “maiastrului” sau instrument.
Fiu al unui apreciat violonist si tambalagiu, Zavaidoc (pe numele sau adevarat Marin Teodorescu) a fost apreciat pentru talentul si virtuozitatea sa artistica chiar de George Enescu, alaturi de care a sustinut in timpul Primului Razboi Mondial spectacole muzicale menite sa ridice moralul soldatilor si ofiterilor romani.
Jean Moscopol a reprezentat o personalitate complexa interbelica ce s-a remarcat prin frumoase romante si muzica de „pahar”. El a lansat cantece celebre precum "Vrei sa ne-ntalnim sambata seara?", preluat ulterior de Gica Petrescu. Aflat in exil din cauza nesupunerii fata de regimul comunist, Moscopol a inceput sa cante si sa promoveze melodii anti-regimul comunist si anti-Republica Populara Romana (denumirea statului roman din 1948 pana in 1965), pe care le vom putea asculta bineinteles si in cadrul acestui spectacol.

Mai multe detalii si informatii in curand.

Pret/ bilet:
VIP: 150 Ron
Categ I: 120 Ron
Categ II: 100 Ron
Categ III: 80 Ron
Categ IV: 60 Ron

Bilete disponibile la casa de bilete VREAUBILET.ro din Unirea Shopping Center, et.2, corp central, in fata intrarii in aripa Calarasi, casa de bilete VREAUBILET.ro din cadrul galeriei comerciale Carrefour Baneasa, online prin www.vreaubilet.ro, si prin curierat cu plata la livrare.

Vreau bilet

Etichete:

3 comentarii:

La 6 octombrie 2010, 09:05 , Blogger panalu a spus...

SALVE Sunt de acord ,dar cu condiția sa apară link-ul pe prima pagina și nu pe o pagina statica. TOATE CELE BUNE PANALU

 
La 6 octombrie 2010, 09:32 , Blogger Devoratoarea de muzica a spus...

S-a facut

 
La 6 octombrie 2010, 11:49 , Blogger panalu a spus...

OK Link adăugat TOATE CELE BUNE PANALU

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire